DELA

FC Åland säkrade andraplatsen

FOTBOLL. FC Åland vann med 6–1 över Jyty i Ålandslagets sista hemmamatch för säsongen. Därmed säkrade man andraplatsen i serien.
– Inför säsongen hade nog ingen tippat en så framskjuten placering, säger lagets Jimmy Sundman
Jyty som huserar långt nere i division tre tabellen blev ett lätt match för FC Åland, även om spelet kom igång ordentligt först efter halvtid. Jimmy Sundman inledde målskyttet tidigt i matchen, men Jyty kom igen och i halvtid stod det 1–1.
– Vi fick igång spelet bra i andra halvlek och kunde ta över matchen där och då, säger Jimmy Sundman som stod för fem av målen i matchen. Det sista målet gjordes av Rezgar Amani.
Hur känns det att göra fem mål i en match?
– Det händer ju inte alla dagar precis, så det känns såklart väldigt bra. Är riktigt nöjd med ett vänsterskott jag satte i burgaveln, säger Jimmy Sundman med ett skratt.
I och med segern säkrade FC Åland andraplatsen. Man har fyra poäng upp till serieledarna Kaapo och fyra poäng ner till jagande TPK, med en matche kvar att spela.
– Inför säsongen hade nog ingen väntat sig en så framskjuten placering men med tanke på hur säsongen utvecklade sig hade det såklart varit roligt med avancemang till tvåan. Kaapo har gjort en bra säsong dock och det är bara att gratulera och hälsa dem lycka till, avslutar Jimmy Sundman.
FC Åland avslutar sin säsong nästa helg då man möter VG-62 på bortaplan.

Malin Pussinen