DELA

Engman och Kemppi till A-landslaget

FOTBOLL. Finland fick respass i gruppspelet i sommarens EM-slutspel. Nu börjar kvalresan mot VM i Kanada 2015 i en tuff grupp som förutom andrarankade Finland även innehåller Frankrike (toppseedat), Österrike, Ungern, Bulgarien och Kazakstan.
Finskorna inleder kvalspelet borta mot de sistnämnda den 21 september i Astana, och spelar hemma mot Österrike i Åbo fyra dagar senare. Den sista oktober tar Finland emot Kazakstan hemma i Helsingfors.
På grund av de två inledande kvalomgångarna tar Damernas liga ett tre veckor långt speluppehåll mitt i guldstriden där Åland United toppar tabellen.
Men Åland United kommer att vara i ropet trots allt: både Adelina Engman och Juliette Kemppi – som gjorde succé i U19-EM häromveckan – och Jaana Lyytikäinen finns med i Finlands trupp till matcherna mot Kazakstan och Österrike. Noterbart är att Tiina Saario, som liksom Lyytikäinen spelade EM i somras, petas ur truppen.
– Vi har analyserat och gått igenom den besvikelse som kom med ett tidigt uttåg ur EM. Nu är laget redo för nästa strävan, och nästa mål är att nå en plats i VM. – Vi gör några ändringar i vårt sätt att spela, och det påverkar vilka spelare jag tar ut, säger förbundskaptenen Andrée Jeglertz till Bollförbundets hemsida . (om)