DELA

”Det var mycket tjongande”

FOTBOLL. I vintras provspelade han för IFK Mariehamn.
Nu kritiserar Adnan Cirak klubben.
– Det var mycket tjongande, kämpande och springande. Ingen fotboll, säger han till fotbollskanalen.se.

Adnan Cirak kom till IFK Mariehamn i januari, efter att ha imponerat på Pekka Lyyski i en turnering för kontraktslösa spelare i Norge.
– Pekka fick upp ögonen för honom på plats och det var ju andra klubbar som också fick, sa IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson till Nyan då.
Anfallaren fick chansen i träningsmatcherna mot Gefle och MYPA. Men liksom Jon Åslund och Cornelius Stewart fick han inte något kontrakt.
– Jon, Adnan och Cornelius är alla bra fotbollsspelare och har gjort bra i från sig under testspelet, men de motsvarade inte riktigt de profiler vi söker och av den anledningen så väljer vi att inte gå vidare med dem, sa Peter Mattsson till Nyan tidigare.
Enligt fotbollskanalen.se ville IFK förlänga provspelet, men 22-åringen nobbade.
– Jag trivdes inte riktigt. Det var mycket tjongande, kämpande och springande. Ingen fotboll. Jag trivdes inte heller utanför planen, säger Adnan Cirak till sajten.


Stockport ny adress
Svensken fick sedan ett kontraktsförslag från Eleverum, nykomling i Norges näst högsta serie. Dessutom var holländska klubbar intresserade av honom. Men den klubb som till slut fick hans signatur var Stockport County – en amatörklubb i Englands femteliga, Conference National.

Läs mer i onsdagens Nya Åland!

Totte Vesterlund