DELA

Byter du karriär nu?

Hallå där Tommy Wirtanen, högerback i IFK Mariehamn, som blev tvåa i Joker Darts veckotävling.

Byter du karriär nu?

– Byter och byter. En del säger att de brukade sova med fotbollen i sängen när de växte upp, jag sov med en dartpil. Så man kan säga att jag fått lite gratis redan från början.
Hur kom det sig att du var med i veckotävlingen?
– Min mamma Inger (Lampén) är med i dartklubben så hon hörde om jag inte skulle komma dit en sväng. Jag tycker det är roligt med dart och brukar kasta när jag är på Park. Och om jag inte får en följdfråga på det så kan jag säga att jag slog ut mamma ur tävlingen.
Vad säger det om klassen på veckotävlingen om en novis kan nå pallplats? Eller är du bara en naturbegåvning?
– Som sagt, jag har det i ryggraden…. Nä, men jag kan säga att jag var helt katastrof i grundomgången när alla mötte alla. Sen kom jag in i det lagom till utslagsmatcherna och hade lite flyt. Men i finalen (mot Kim Brandt) var jag helt chanslös. Det var kul hur som helst att testa på, vem som helst får ju vara med och lira på tisdagar och torsdagar.
Michael van Gerwen och Phil Taylor är etta och tvåa på världsrankingen. Vem påminner du mest om som dartspelare?
– Jag har min egen stil. Den är banbrytande. Jag är explosiv i min armrörelse, och blandar styrka med precision. Och så kastar jag rakt. Det är en bra grej.
– Ska man vara ödmjuk kan man väl säga att jag är dartens David Beckham.
Avslutningsvis, när är du tillbaka på fotbollsplanen igen?
– Jag var riktigt nära för en och halv vecka sen att kunna gå för fullt på träning, men då drog jag upp ljumskskadan igen. Jag siktar på att vara tillbaka till de sista två matcherna i ligan.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax