DELA

Ytterligare förlust för NGD

DIVISION I
NGD 3
CLASSIC II 7
(1-2, 1-2, 1-3)

INNEBANDY. Den tröga inledning på säsongen för NGD blev i lördags ännu värre.
Säsongens femte förlust på lika många spelade matcher.
– Vi måste ändra inställning. Vårt tankesätt är helt fel, säger lagets tränare Jan Tuominen.

NGD håller inte måttet mot sina motståndare. Under i stort sett hela lördagens match mot Classic II spelade de som om de var en spelare mindre på plan. Classic parkerar sig kring NGD:s målbur och sätter 1– 0 efter drygt fyra minuters spel. NGD lever på kontringstillfällen, men passningarna når sällan fram. De skapar få farliga lägen, men lyckas få in ett kvitteringsmål genom Erika Westerlund i den elfte minuten. Men Classic är snabba att öka på och tre minuter senare har de återigen tagit ledningen.
– Vi klarar inte av att vara skärpta på både anfall och förvar när vi byter. Det är där vi faller igenom, säger lagkaptenen Emilie Jansson.

Sätter in offensiven för sent
Sju minuter in i andra perioden har Classic dragit i från till 1–4. NGD kommer då tillbaka och skapar fler chanser än de gjort i matchen. Så småning om får de dessutom utdelning genom Amanda Lindberg.
I tredje periodens första halva handlar det återigen bara om Classic. På tio minuter har de dragit i från från 2–4 till 2–7. Då hjälper det inte att NGD gör ett sista ryck de tio sista minuterna, och att Ramona Hildén gör ett tröstmål för NGD i slutsekunderna.
Taktiken har annars under säsongen, och så även under lördagens match, varit att inleda defensivt och avsluta offensivt.
– Vi hade planerat att spela defensivt i början av matchen och sen efterhand bli mer offensiva. Trots att vi förlorar tycker jag stundvis ändå att vi spelar bra, säger lagkaptenen Emelie Jansson.
– Vi spelar alltid bäst i sista perioden, men vi kom i gång för sent. Vi spelade bort för mycket tid, säger NGD:s tränare Jan Tuominen.

Hålla matchen ut
En orsak till att skärpan inte är på topp tror Emilie Jansson och Jan Tuominen är att laget inte vant sig vid 60 minuters effektiv tid, då de tidigare spelade 2X15 minuter.
– Vi håller inte skärpan tillräckligt länge. Det är dubbel speltid nu än vad vi är vana vid sedan tidigare, säger Emelie Jansson.
Tuominen menar dock inte att det är konditionen det är fel på utan att det är inställningen att kämpa sig igenom tre perioder som de måste träna upp
– Vi är för lata och för bekväma, säger han.
Nästa möte för NGD är inte förrän den 29 november. Då möter de AFC Campus hemma i Baltichallen.

maria.nykvist@nyan.ax