DELA
Foto: LehtikuvaHOPPFULL Hanna Wiss har hittat tillbaka till tävlingsarenorna igen. På bilden från landskampen mot Svergie 2014.

Wiss(t) finns glädjen kvar

FRIIDROTT. Ett sjukdomsdrabbat 2015 tog nästan död på motivationen.

Men med minimala förberedelser slog Hanna Wiss till med en sjundeplats på FM i helgen – och återfann lusten för längdhopp.

– Jag hittade lite jäklar anamma igen, säger 24-åringen.
Efter succéåret 2014 som tog Hanna Wiss till finska friidrottslandslaget och såg henne ta silver på FM blev fjolåret tyngre.

Öspelsguldet på Jersey i relativt svag konkurrens var en klen tröst för längdhopperskan som inte fick det att stämma under utomhussäsongen. En efterhängsen förkylning vägrade ge med sig, och friidrottslusten försvann.

– Glädjen har alltid varit det viktigast för mig i friidrotten. Men när jag tog steget upp i seniorlandslaget 2014 kom ju kraven att man ska vara topp två, tre i landet hela tiden och fokus på resultaten blir mycket större. Det tror jag har förtagit mycket av min glädje för sporten, säger Hanna Wiss.

I februari kände Hanna Wiss att hon kunde börja träna lite hårdare, men inomhus-FM i Tammerfors förra helgen fanns inte i tankarna förrän veckan innan.

– Folk jag tränade med hemma i Örebro började tagga inför SM i Malmö, och mitt i allt blev jag så himla sugen att tävla (skratt). Jag hade kört två längdpass på halvfart före FM, men åkte bara dit för att ha roligt. Jag kände att jag kunde njuta, och träffade plankan bra, säger Wiss som blev sjua på 5.83.

Läs mer i onsdagens Nyan