DELA
Foto: Rasmus OlinTALANGLÄGERDELTAGARE #1 Linn Gustafsson.

Ålänningar på talangläger

FRIIDROTT. Här är åländsk friidrotts glädjebesked:

Linn Gustafsson och Eric Sjölund kallas till Friidrottsförbundets talangläger i oktober.

– Nämen, vad roligt, säger Gustafsson när Nyan kommer med nyheten.
Den 23 oktober samlas de allra mest lovande finska talangerna när Friidrottsförbundet ordnar läger för 14- till 18-åringar i Eerikkilä.

Två ålänningar har tagits ut för att träna med sprintgruppen för 100- och 200-meterslöpare: Linn Gustafsson (född 1997) och Eric Sjölund (1999).

– Jättekul. Det här året har ju inte ens varit mitt bästa resultatmässigt, säger Linn Gustafsson som ser fram emot att stifta bekantskap med andra talangfulla finländare.

– Det känns jättebra att komma närmare det finska friidrottsförbundet och få träna med finnar och skapa kontakter. Annars har jag mest haft att göra med det finlandssvenska förbundet. Det var deras läger jag trodde det gällde först.

SFI:s träningsläger krockar med Friidrottsförbundets helgen den 24-25 oktober.

– Märkligt att inte kommunikationen dem emellan är bättre. Det är ju flera friidrottare som skulle kunna ha åkt på båda läger som nu bara får åka på ett av dem, säger tränaren Frank Ottesen som hyllar sina adepter.

– Linn har varit lite småskadad i år, men förbundet ser väl till vad hon har presterat tidigare och ser potentialen. Med Eric så bevisar det här det jag tidigare har sagt; han har en fruktansvärt stor talang.