DELA

Wiss nöjd FM-sexa i längd

FRIIDROTT. Inomhussäsongen har varit strulig och skadefylld.
Men Hanna Wiss fick ett vackert avslut på den – som längdhoppssexa på inomhus-FM.
– Tävlingen var en liten chansning, så jag är väldigt nöjd med min placering, säger 22-åringen.
Inledningen på friidrottsåret 2014 har inte blivit vad åländskan Hanna Wiss hade hoppats på. En planeringsmiss under en tävling i Växjö i mitten av januari gav henne minimalt med uppvärmningstid – och skadekänningar.
– Jag hade fått 2013 års tidsprogram och kom försent till tävlingen. Uppvärmningen blev kanske en kvart innan jag drog i gång tävlandet, och normalt värmer jag upp i 50 minuter, säger Hanna Wiss.
– Får man inte grundvärmningen hinner inte muskelfibrerna vänja sig, och efter den tävlingen har jag dragits med krampkänningar i musklerna. Det är svårt att förklara, men det känns som lite småbristningar, som att jag har el i musklerna, det sprakar liksom i dem (skratt) och man är rädd för att göra det värre.
Hanna Wiss valde ändå att åka till Rovaniemi i helgen för inomhus-FM.


Chansningen höll
En chansning som höll.
Visserligen missade hon final i 60 meter, där hennes tid om 7,80 ändå räckte till en åttondeplats totalt (vann gjorde Jyväskyläsprintern Hanna-Maari Latvala på 7,39).
Direkt efter sitt kvalheat gick Hanna Wiss över till längdgropen och visade en imponerande jämnhet i tävlingen.
Fem godkända hopp, 5,85 som längst och samtliga hopp inom sex centimeter.
Facit: en sjätteplats. Åt segrarinnan Sanna Nygård fanns inget att göra. Vasa IS-friidrottaren vann längdtävlingen på 6,08 före Elina Torro, Lappeenrannan Urheilumiehet (6,01) och trean Jaana Sieviläinen, Joensuun Kataja (5,96).
– Jag får vara väldigt nöjd med tanke på hur säsongen sett ut hittills. Det är skönt att se att jag hoppar väldigt jämnt och att jag har en bra grundkapacitet jag har. Jag har inte fått upp snabbheten riktigt de sista veckorna för att kunna slåss om medalj, men hade jag inte trampat över i mitt sista hopp så hade jag nog plockat ett par placeringar till, säger Hanna Wiss vars bästanoteringar i längd lyder 5,94 (inomhus) och 6,00 (utomhus).


Läs mer i måndagens Nyan!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax