DELA

Wirtanens ÖSK fällde IFK

FOTBOLL. IFK Mariehamn förlorade dagens träningsmatch mot Örebro SK med 0–2 efter 0–0 i halvtid.
– Med tanke på i vilket skede i försäsongsträningen vi befinner oss jämfört med dem tycker jag att vi gör en helt godkänd insats, säger tränare Pekka Lyyski.
IFK testade dessutom en nordirländare under matchen.
Bildspel
IFK Mariehamn mötte i dag åländske Tommy Wirtanens allsvenska klubb Örebro SK i en träningsmatch på Berhn Arena i Örebro. IFK inledde starkt och pressade ÖSK högt upp i banan.
– De spelade riktigt bra i första, men det kostar väl att ligga och stressa som de gjorde, så sedan tappar de ju i andra, säger Tommy Wirtanen efter matchen.
Med 0–0 på resultattavlan gick lagen till halvtidsvila och i andra var det Örebro som tog över. Först kunde en omarkerad Alejandro Bedoya sätta ettan på pass av Marcus Astvald och en stund senare satte Roni Porakara 2–0 på straff, en straff som domaren dömde med motiveringen att IFK:s målvakt Willis Ochieng fällt Nordin Gerzic i straffområdet.

Testspelare
Under matchen testade IFK också en ny mittback, 20-årige nordirländaren Tennant McVea.
– Jag kommer närmast från USA där jag spelat collegefotboll. Nu skulle jag vilja komma tillbaka till Europa och spela och nu har jag fått ett erbjudande om att provspela med IFK Mariehamn, berättar McVea, som stannar med IFK hela veckan.
Läs mer i om matchen och testspelaren i Nya Åland på måndag.

MALIN LUNDBERG