DELA
Foto: Jonas EdsvikTAR EN PAUS Gary Williams är inte bortkopplad från Åland United, men medverkar inte på lagets träningar i veckan. I stället förbereder han laget taktiskt inför slutspelspremiären borta mot Ilves på söndag.

Williams tar paus från ÅU

Det var efter matchen mellan Åland United och Ilves som en frustrerad Pille Raadi kastade sina fotbollsskor till marken, och vägrade att ställa sig bredvid sina lagkamrater för den avslutande ceremonin då matchens bästa spelare skulle prisas.

Huvudtränaren Gary Williams, som trodde att Raadiks ilska var riktad mot honom, ska då ha tagit tag i mittbacken för att försöka få henne att ställa sig bredvid sina lagkamrater. Övriga ÅU-spelare reagerade på Williams utfall, och efter matchen samlades Williams och Raadik för ett möte.

– Båda två var uppriktigt ledsna för vad som hade hänt och bad varandra om ursäkt. Mot slutet av helgen trodde jag att det här var utagerat, men sen kom truppen med ett förslag, säger ÅU-ordföranden Peter Lindbäck.

Eftersom spelarna ville att agerandet skulle resultera i en markering från styrelsens sida, blev beslutet att Williams inte skulle närvara under veckans träningspass. Dessa sköts stället av Mikael Virta och Craig Wight (målvaktstränare).

– Vi kom gemensamt överens om att det vore en bra lösning att Gary den här veckan skulle fokusera på det taktiska inför matchen mot Ilves på söndag, medan Mikael och Craig drog träningarna, säger Peter Lindbäck.

– Men nästa vecka sköter han träningarna igen som vanligt. Jag ser det här egentligen inte som något oreparerbart, respekten från spelarna gentemot Gary som tränare är orubbad.

Oskar Magnusson

Läs mer i onsdagens Nyan