DELA

”Tyder på en allvarlig skada”

FOTBOLL. Khym Ramsay har fått resultatet från sin magnetkameraundersökning.

Det mesta tyder på att Åland United-målvakten blir borta länge från spel.

– Sannolikt rör det sig om en långvarig skada, säger sportchefen Mikael Virta.
Åland Uniteds målvakt Khym Ramsay har stått över de två senaste ligamatcherna på grund av sin ryggskada.

Nu tyder mycket på att hon tvingas till en betydligt längre vila än så.

– Khym har varit till sjukhuset i Åbo och magnetröntgen där var långtifrån hoppingivande. En hel del tyder på att det kan vara en allvarlig skada, som kan kräva operation, säger Mikael Virta.

Åland Uniteds sportchef kan i värsta fall räkna bort skotskan för resten av säsongen, och börja leta efter en ersättare. Virta har redan börjat sondera marknaden med agenter och klubbar, men väntar med att intensifiera målvaktsjakten tills det är helt klart att Ramsay spelat färdigt.

– I nuläget bollas uppgifterna om Khyms skada mellan olika specialister, så vi har inte det slutgiltiga svaret ännu. Men eftersom mycket tyder på att hon är allvarligt skadad så är vi i startgroparna för att börja leta efter en ny målvakt.

Khym Ramsays ryggskada härrör från den ljumskskada hon drog på sig hemma i Skottland under försäsongen.

16-åring kvar

26-åringen har därefter inte varit 100-procentigt frisk i en enda ligamatch.

– Självklart har det påverkat hennes insatser, säger Mikael Virta.

ÅU har för närvarande bara 16-åriga Ann-Sofie Gripenberg i spelbart skick på målvaktssidan. Att värva in ytterligare en burväktare är inte helt enkelt mitt under säsongen. Transferfönstret öppnar först den 5 augusti.

– Antingen kör vi på med en målvakt genom hela juli och försöker sajna en ny i augusti. Annars kikar vi på de hål som finns i regelverket och ser om vi kan få hit en målvakt redan nu genom ett lån eller vad det nu kan vara.