DELA
Foto: Stefan ÖhbergUSA-RESENÄR Miisa Weuro får tävla i Escape from Alcatraz i Kalifornien nästa sommar. "Biljetten" löste hon i helgens Käringsund triathlon.

Weuro kvalade in till Escape from Alcatraz

TRIATHLON. Miisa Weuro tänkte ställa upp i sprintdistansen i Käringsund triathlon, men ändrade sig i sista stund och gav sig i kast med det tuffa halvdistansloppet (1,9 km, 90 km, 20 km). Drygt sex och en halv timme senare var hon i mål, trea och sist i D45-klassen, men glad och lycklig ändå.

Över att ha tagit sig i mål – och startplatsen i triathlonklassikern Escape from Alcatraz i San Francisco i juni.

Weuro fick en av totalt trettio startplatser som delades ut, och blir ensam ålänning om att tävla i Kalifornien nästa sommar.

– Jättekul. Det var långifrån glasklart att jag skulle få en biljett, så det kom som en överraskning. Fantastiskt rolig, säger Weuro som valde halvdistansen med tanke på European Masters Games i Nice i oktober.

– Jag simmar 1 500 meter i öppet vatten och så kör jag triathlon dagen efter över olympisk distans (1,5 km, 40 km, 10 km). Jag känner mig trygg i det nu när jag har klarat halvdistans, säger Wuero och skrattar. (om)