DELA

”We are the champions”

FOTBOLL. Hyllningar, Champions League-hymn, fyrverkerier och ekonomiskt fördelaktiga gåvor. Måndagens guldfest på torget lockade flera hundra åskådare.

IFK Mariehamn är ligamästare 2016 och det uppmärksammades i en guldfest på torget i Mariehamn under måndagskvällen. Det var landskapsregeringen och Mariehamns stad som stod för arrangemanget medan supporterföreningen Green Mean Machine (GMM) fungerade som operatör.
Tillställningen, som innehöll spelar- och ledarpresentationer, prisöverlämningar, korta tal, sång och avslutningsvis fyrverkerier signerade JoHo Pyro, varade ungefär 45 minuter och konferencierer var Owe Sjöblom och Marika ”Mysan” Sundqvist.
När samtliga spelare och ledare presenteras höll IFK:s lagkapten Jani Lyyski ett kort men populärt tal.
– Tack för säsongen och tack för ett underbart samhälle som vi får leva och bo i. Närmast i minnet just nu är alla folk som ställde upp och byggde en läktare på en förmiddag. Och jag tror att kan vi få några politikerbeslut med oss så kan vi bygga en hel arena på en helg, sade han till folkmassans stora glädje.

Köpa säsongskort

Efter Jani Lyyskis tal premierades IFK av landskapsregeringen, representerad av idrottsminister Tony Asumaa, lantråd Katrin Sjögren och vicelantråd Camilla Gunell. Som tack och grattis lovade landskapet att köpa 100 säsongskort – 60 ungdoms- och 40 vuxenkort – för säsongen 2017, som man ämnar dela och lotta ut till allmänheten.
Mariehamns stad representerades av politikerna Petri Carlsson, Erica Sjöström, Sara Kemetter och Christian Beijar. Av dem var det Petri Carlsson som först tog till orda:
– Ett tack till IFK, som satt Mariehamn på kartan såväl i Finland som i Europa och i världen, sade han.
Mariehamns stad premierade IFK Mariehamn r.f. med 5 000 euro.
Utöver dessa var också representanter från Ålands fotbollförbund, Åland United, Paf (delade ut check på 5 000 euro) och Ålandsbanken (delade ut check på 3 000 euro) uppe på scenen. Och så klart även Anders Wiklöf, som sedvanligt delade ut ett kuvert utan att gå desto närmare in på vad som fanns i det.
Tillställningen avslutades sedan med sången ”We Are The Champions” av Carola Larsson, fyrverkerier och Champions League-hymnen.