DELA

Visar upp klubben genom motordag

MOTORSPORT. Testa köra kartingbil eller lär dig hur en rallybil ser ut och fungerar.

I morgon ordnar Ålands Motorklubb en motordag på Maxinges parkering.

– Vi vill visa upp bredden inom ÅMK, alla sektioner, och visa vad vi sysslar med, säger klubbens ordförande Elof ”Loffe” Johns.
I morgon förvandlas Maxinges parkering till ett motormecka. Ålands Motorklubb (ÅMK) arrangerar en så kallad motordag där de vill visa upp bredden inom klubben.

– Vi på lilla Ålands sysslar med det mesta inom motorsport, men det är kanske inte alla som har förstått det, säger Elof ”Loffe” Johns.

Under sju timmar, mellan klockan 10 och 17, kommer allmänheten att få ta del av vad ÅMK:s olika sektioner gör. Från början ville klubben stänga av raksträckan mellan de två rondellerna som är avfarter till köpcentret, men ansökan till landskapet fick avslag. Tanken var då att ett hundrameterslopp skulle köras på tidtagning. I stället kommer nu en 18 meter lång sträcka att köras på parkeringens södra del.

– Där kommer licensierade förare att köra fram till startgranen så att folk får se hur det går till. Däcken värms och det är vatten som hettas upp. Det kanske blir lite burn out och börjar ryka. Sedan när lamporna på stegen visar grönt, då ska man i väg, säger Johns.

Läs mer i dagens Nya Åland!