DELA
Foto: Erkki SantamalaINGEN CHISORA Det råder ingen brist på sparringpartners för Robert Helenius inför hans tungviktsmatch mot Johann Duhaupas. Men trätobrodern Dereck Chisora nobbade inbjudan till Pajulahtis träningscenter.

”Visar hur feg Chisora är”

BOXNING. Finske tungviktaren Robert Helenius, 32, har just inlett sitt träningsläger inför fajten mot fransmannen Johann Duhaupas, 35, den 2 april. Matchen i Helsingfors marknadsförs som en VM-titelmatch, men med förledet ”Silver”.

En seger för Helenius skulle öppna upp dörrarna till verkligt tunga matcher om ”riktiga” VM-bälten framöver. När ”The Nordic Nightmare” – som sedan ett par år tillbaka är bosatt i Lumparland – nyligen avsade sig den EM-titel han vann i december var det för att i stället fokusera på världsherravälde.

Men beslutet att lämna EM-tronen vakant rörde upp känslorna hos britten Dereck Chisoras läger, eftersom han stod näst i tur att få utmana Robert Helenius om EM-bältet.

Helenius har gjort klart med fem sparringpartners den kommande tiden.

En som däremot inte ställer upp att sparra mot ”Robbe” är Dereck Chisora., 32. Detta trots att Roberts pappa och manager Karl Helenius i förhandlingar med tränaren CJ Hussein säger sig ha godkänt alla Chisoras krav för att få till ett sparringtillfälle inför medierna.

– Vi hade accepterat Chisoras och Husseins samtliga krav. Tanken var att Chisora skulle sparra i sex ronder mot Helenius i Pajulahti. Där skulle det säkerligen ha framgått varför Robert ska gå match om bältet och inte Chisora. Det här visar vilken fegis Chisora i verkligheten är, säger Helenius i ett pressutskick från Loud N’ Live Promotions.

Läs mer i tisdagens Nyan