DELA
Foto: Johan OrreVÄNDER HEMÅT Robert Helenius föll mot Johann Duhaupas i lördags i kampen om WBC:s silvertitel. Nu väntar några "lågprofilmatcher" på vägen tillbaka till de stora fajterna; den första är planerad att äga rum den andra juli i Mariehamn.

”Vill ge tillbaka till Mariehamn”

BOXNING. Robert Helenius stoppades för första gången i proffskarriären när Johann Duhaupas raka höger sänkte ”The Nordic Nightmare” i lördagens fajt om WBC-förbundets silverbälte.

Direkt efter matchen i Helsingforsarenan öppnade Helenius i en intervju med Nyan för att hans nästa fajt skulle kunna äga rum i Mariehamn – vars stadsfullmäktige röstade för ett slopande av proffsboxningsförbudet så sent som i december.

– Hade jag vunnit (mot Duhaupas) hade jag fått en snabbare väg till att bli världsmästare, nu måste vi ta ett par steg tillbaka med några lågprofilmatcher. Men inte är det värre än att träna hårdare och komma tillbaka ännu starkare, sade Helenius.

Och när Mariehamns stad slopat proffsboxningsförbudet kanske du kan gå en fajt på Åland?

– Yes!

Under måndagen bekräftade Robert far, tillika manager, Kalle Helenius för Nyan att Mariehamn blir värd för nästa drabbning.

– Ja, detaljerna är inte spikade ännu, men vi planerar för en fajt i Mariehamn lördagen den 2 juli. Det har ju varit boxning i Baltichallen tidigare så det är säkert den arenan det är tal om nu också.

Hur ser planeringsarbetet ut den närmaste tiden?

– Jag ska träffa Robert och Johan Lindström (Helenius tränare, reds. anm.) på fredag för att diskutera olika alternativ. Sen måste man förhandla med sponsorer, tänkbara arrangörer och hitta en lämplig motståndare.

Läs mer i tisdagens Nyan