DELA

Vinst och förlust för systrarna Nyström

PAF OPEN. Det stora kvinnliga hemmahoppet, lag Emilia och Erika Nyström, spelade sina första två matcher i PAF Open i beachvolley i går. Saldot för första dagen blev en vinst och en förlust.
Inför ganska glesa läktare, men ändå med ett publikstöd som märktes, inledde tvillingsystrarna Emilia och Erika Nyström PAF Open med match mot det japanska paret Shinaka Tanaka och Eiko Koizumi.
Nyström och Nyström startade övertygande och rykte åt sig en ledning med 13–6 halvägs in i det första setet för att slutligen vinna det relativt enkelt med 21–16.

Seger även i andra set
Det andra setet var till att börja med japanskornas som höll en tvåpoängsledning fram till att Nyström och Nyström kunde ta ledningen för första gången i setet vid ställningen 9–8. Efter att det finländska laget väl ryckt åt sig ledningen var det aldrig något snack om vem som skulle vinna matchen. Setsiffrorna i det andra setet skrevs till 21–14 till Nyströms och Nyströms fördel som således vann matchen med 2–0 i set.
Hemmalaget var givetvis tillfreds med den egna insatsen.

– Vi är nöjda, sade Erika till speakern.

Roligt att vara på hemmaplan
Trots att systrarna Nyström är rutinerade beachvolleyspelare är det spännande, men samtidigt roligt, att få spela på hemmaplan.
– Det var spännande nu med morgonmatchen, men vi lyckades hålla nerverna i styr, säger Emilia Nyström när hon stretchat färdigt i skuggan under läktarna.
– Det är roligt att få spela på hemmaplan och visa åt hemmafolket vad vi sysslar med, fortsätter hon.
Speciellt uppskattat var enligt Emilia det stöd som man fick från läktarna.

Förlust i andra matchen
I den andra matchen för dagen förlorade Nyström och Nyström mot det åttarankade tyska paret Rieke Brink-Abeler/Hella Jurich. Finskorna, som är rankade en plats lägre än tyskorna i turneringen, fick se sig slagna med 0–2 i set, efter setsiffrorna 15–21 och 17–21.
Det tyska paret försvarade bra matchen igenom, medan finskorna inte fick spelet riktigt att stämma. Förlusten till trots är systrarna Nyström kvar i turneringen och fortsätter sitt spelande idag.

MARTIN PORTIN

martin.portin@nyan.ax

Foto: JONAS EDSVIK