DELA

”Vill inte vara kvar i gärdsgårdsserien”

ISHOCKEY. Ännu en förkrossande överlägsen seger.
En insikt ytterligare förstärkt.
– Det är inget att hymla om att vi vill stiga till trean. Den här gärdsgårdsserien vill vi inte vara kvar i, säger IFK Mariehamns tränare Johan Larsson efter 8–0 mot G-H Nation.
IFK Mariehamn skulle ha spelat mot Gästrike-Hälsinge Nations IF i för två helger sedan, men matchen fick skjutas upp på grund av att motståndarna inte fick ihop fullt lag.
Följden blev att IFK gick in i lördagens möte utan ett par, tre bortresta spelare som räknat med en spelledig helg.
Det hade kunnat störa uppladdningen.
Det var aldrig nära att göra det.
Nästjumbon G-H Nation kom till Islandia med tio spelare inklusive målvakt, och IFK (som med 14 utespelare inte fick ihop till tre fulla femmor) körde över gästerna fullkomligt.
– När man ser att de har nio utespelare blir det lätt att man går ner sig, men vi försökte peppa varandra så mycket som möjligt och vi gör det vi ska och vinner. Det får vi vara nöjda med, säger Alexander Grundström.


”Starkare nu”
Söderhamnssonen Grundström var bäst poängmässigt i Grönvitt med sina tre mål och en assist i 8–0-segern. Hans hattrick kom i den tredje perioden, men kunde ha kommit ännu tidigare med bättre skärpa.
– Det blir lätt så när vi är så överlägsna, man faller in i deras tempo och så försöker man med lite finlir. Men det handlar ju om att skaffa sig en bra målskillnad också så jag är inte helt nöjd med effektiviteten framåt.
Han kom till IFK Mariehamn efter nyår förra säsongen, och är övertygad om att den nuvarande säsongens upplaga av laget är bättre. Ålänningarna har vunnit sju matcher på lika många försök i Upplandsfyran och toppar serien på 21 poäng före en två lag med18 poäng: Östervåla IF I och Roslagen HC.
– Vi känns starkare nu helt klart. Vi vinner även när vi spelar sämre mot bottenlagen, och det känns som att vi kan höja oss när vi möter bättre lag. Det är många i vårt lag som skulle platsa i högre divisioner, så det känns som att det är den här säsongen vi ska gå upp, det är nu det ska hända, säger Grundström.


Mot Allfyran
I Upplandsfyran återstår tre matcher för IFK Mariehamn. Därefter flyttas de två bästa lagen upp i en Allfyra som innehåller de åtta bästa lagen från de olika division IV-serierna i den östra regionen.
– Vi behöver vinna någon match till för att vara säkra på att ta oss dit, men det är inget att hymla om vad målet är; först Allfyran, sen stiga en division, säger IFK:s assisterande tränare Johan Larsson.
Till nästa säsong hoppas skåningen slippa stöta på de allra sämsta lagen i seriepyramiden.
– Den här gärdsgårdsserien vill vi inte vara kvar i.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax