DELA
Foto: Lars Wehrmann

Alandia Sailing Team klara för CL-final

SEGLING. Alandia Sailing Team är klara för final i Champions League. Efter fyra tävlingsdagar i tyska Kiel slutade laget åtta av totalt 25 lag.– Det gick absolut bra. Vi är väldigt nöjda med helgen, säger Staffan Lindberg.

Under Mariehamnsregattan för drygt två veckor sedan avgjordes det vilket lag som skulle få representera Finland i seglingens Champions League i Kiel i Tyskland den 29 juli till 1 augusti. Inuikii Sailing Team med Björn Hansen i spetsen knep då förstaplatsen. Laget fick däremot förhinder och gav senare sin plats vidare till Mariehamnsregattans tvåa, Alandia Sailing Team. Trots korta förberedelser inför stortävlingen lyckades ålänningarna segla bra. Efter 16 race på fyra dagar blev det slutligen en åttondeplacering för Alvina Johansson, Markus Rönnberg, Melker Lundberg och Staffan Lindberg.

– Det gick absolut bra. Vi är väldigt nöjda med helgen, speciellt när vi inte har seglat i den här konstellationen, säger Lindberg.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp