DELA

”Vi är på rätt väg nu”

FOTBOLL. IFK Mariehamn tog en komfortabel seger mot KTP i Finska Cupen.
Och nu börjar skadelistan tunnas ut.
– Vi är på rätt väg nu, säger den assisterande tränaren Stefan Strömborg.
IFK Mariehamn vann enkelt borta mot division II-laget KTP i den femte omgången av Finska cupen. Petteri Forsell öppnade målskyttet med en läcker chip efter en halvtimmes spel.
I den 71:a matchminuten utökade Petteri Jokihaara ledningen till 2–0.
Tio minuter senare byttes Jokihaara ut. In kom i stället Alanzo Adlam som såg till att näta bara några minuter efter att han kommit in på planen. Rezgar Amani, som spelade ytterback, slog ett kort inlägg som han nickade in. Robin Östlind fastställde sedan slutresultatet, 4–0, på stopptid.
– Vi började lite segt de första femton minuterna, men sedan kom vi in i matchen och tog över. Vi spelade helt okej. Det var en rättvis seger, ungefär så mycket bättre är vi, men det skulle förstås ha kunna varit ännu större siffror, säger den assisterande tränaren Stefan Strömborg.


Lagerblom spelade
Segern tar IFK vidare till den sjätte omgången av Finska Cupen. Men kanske ännu viktigare; de skadade spelarna börjar sakta men säkert att komma tillbaka nu.
– Det är viktigt att vi får spela ihop oss på de positioner som vi förväntas ha i ligan. Pekka Lagerblom fick en match i benen och Patrick Byskata, Niko Kukka och Alanzo Adlam fick också spela lite, säger Stefan Strömborg.
Dessutom var Simon Nurme tillbaka mellan stolparna i IFK-målet.

Läs mer i måndagens Nya Åland!
Totte Vesterlund
totte.vesterlund@nyan.ax