DELA

Veteransupportrarna tippar CL-matchen

FOTBOLL. De har varit med länge och har koll på läget.
Fyra av IFK:s kanske mest trogna supportrar säger sitt om kvällens Champions League möte på Wiklöf Holding Arena.
– Siffrorna kan bli jämna, men jag tror att vi åker på torsk, säger Olle Fonsell.
För tolv år sedan var kvartetten Olle Fonsell, Bosse Kero, Hilding Mattsson och Henrik Forsell fyra av de nio första som köpte sig en egen sittplats på den nya läktaren på Wiklöf Holding Arena. Den gamla läktaren, då på Idrottsparken, revs nämligen under hösten 2005. IFK hade stigit till ligan i oktober året innan.

I kväll klockan 21.00 är det dags för den största tävlingsmatchen någonsin i IFK Mariehamns historia. På läktaren kommer fyra av IFK:s kanske mest trogna supportrar i Fonsell, Kero, Mattsson och Forsell att sitta. De har alla fyra en någorlunda lika syn på hur CL-drabbningen blir. Motståndet polska mästaren Legia Warszawa är bättre än Grönvitt.

– Jag säger som jag alltid säger, jag har inte sett laguppställningen men kommer det ena laget med ett halvt B-lag så tror jag att den kan bli relativt jämn, säger Olle Fonsell.

Hilding Mattsson säger att det blir tufft.

– Det är klart att man hoppas på en bra match, men det är ändå ett så pass mycket bättre lag och blir ett svårt motstånd, säger Mattsson.

– Ja, att de är polska mästare, bara det säger någonting. Polsk fotboll jämfört med finsk är skillnad. Det är klart att överraskningar har skett tidigare men det beror på hur taggade pojkarna är, säger Henrik Forsell.

Läs mer i dagens Nya Åland!