VÅSC 2
KoPo 3
(0-2, 1-1, 1-0)

INNEBANDY. En uppsjö av missade mållägen och två straffar som inte sitter.
Våsc hade chansen att ta hem lördagens hemmamatch mot KoPo, men i stället blev det den fjärde förlusten på raken.
Våsc inledde säsongen i början av oktober med en vinst därefter har det bara gått utför.
I lördagens hemmamatch mot KoPo skulle den nedgående trenden brytas, men det var gästerna som tog initiativet i matchen. Drygt sju minuter in i första perioden ger Rauli Hautaniemi KoPo ledningen. Och mot slutet av perioden ökar KoPo:s Timo Erkkilä på till 2–1 med en man mer på plan.
Våsc går ut tuffare i andra perioden. Och det är de hårda närkamperna som kom att dominera perioden vilket resulterade i ett välbesökt utvisningsbås.
Och det var just i numerärt överläge, i en period av matchen då Våsc pumpat skott mot KoPo:s mål, som de slutligen reducerar till 1–2 genom Magnus Ljungars. Ett par minuter innan fick Våsc en straff med sig men Dan Nylund lyckas inte lyfta bollen förbi KoPo:s målvakt.
– I dag missade vi dessvärre många chanser där vi ska göra mål. Det är inte bara på straff vi missar utan i alla avslut, säger Fredrik Boman.

Tveksamt domslut
Glädjen blir dessvärre inte långvarig. Bara minuten senare ökar KoPo på ledningen till 3–1 när de i sin tur spelar powerplay.
Men Våsc är inte sänkta utan tar över spelet och styr matchen allt mer.
I tredje perioden går det ut i ett högt tempo men det dröjer drygt 16 minuter in perioden innan Fredrik Boman, assisterad av David Holmberg, får in reduceringsmålet.
I en irriterad situation minuten därefter kom domaren att spela en central roll i matchen snarare än spelet. I ett anfall när Våsc är i läge att kvittera blåser domaren av och ger Våsc i stället straff.
– Det hade varit mycket bättre att de hade låtit spelarna avgöra själva. I andra perioden gör han helt andra bedömningar och när domaren inte är konsekvent då blir matchen av den karaktären, säger Våsc:s nya tränare Jan Tuominen.
Han syftar på irritationen bland spelarna som resulterar i att Dan Nylund får sitta av resten av matchen i utvisningsbåset och att KoPo får spela med en man mindre.

Andra missade straffen
Men straffen Våsc får med sig sitter inte den heller. David Björk försöker runda målvakten och lyfta in den men Jouni Niinisalo i KoPo:s mål är stabil.
I ett sist försök att jämna ut sätter Våsc allt sitt krut framåt. De plockar ut målvakten och spelar resterade minuter fem mot tre. Trots en uppsjö av chanser och skott som så när sitter lyckas de inte få in ett tredje mål, utan KoPo håller undan och plockar med sig två poäng hem.
– Jag säger inte att vi spelade så pass bättre att vi skulle ha vunnit men vi borde i varje fall inte ha förlorat, säger Jan Tuominen.

Steg framåt
Sett från förra helgens matcher då Våsc förlorade mot FBC Turku med 17-5 och mot AFC med 7–4 menar Fredrik Boman att de nu spelar i rätt riktning.
– Jag var själv inte med då men siffrorna talar sitt tydliga språk. I dag spelar vi egentligen bra men det fattas i offensiven. Vi måste ha tålamod och hålla ut. Vi har bra anfallare så det borde finnas där, säger han
Han menar ändå att defensiven fungerar bra nu.
– Att släppa in tre mål på tre gånger 20 minuter det är inte mycket men vi måste själva göra mål också.
Lördagens match var Tuominen första så han kan inte jämföra lagets insats mot de tidigare men han har funderingar om vad som ska göra annorlunda.
– Det är för slarvigt spel. Men jag har många idéer på vad vi ska göra för att bli bättre, säger han.
Nästa match – där de då får chans att visa vad de idéerna har resulterat i – spelas hemma i Baltichallen nästa lördag och Sherifs står då för motståndet.