En IFK-seger i helgen

ISHOCKEY. I helgens första match började IFK minst sagt lovande och hade redan efter nio minuters spel tagit ledningen med 4-0. Detta efter varsitt mål av lagets stora målgörare Alexander Grundström och Robin Englund. Duon visade direkt att de ska vara med i toppen av poängligan även denna säsong.

Matchen skulle vända på ett minst sagt snabbt sätt. Järfälla Hockey vände på mindre än åtta minuter i början på den andra perioden med fem raka mål.

En mäktig scenförändring av det tippade topplaget, som hemmalaget sedan aldrig riktigt hämtade sig ifrån. Till slut blev det förlust med 5-6.

Helgen andra match blev lite av en motsats till den första.

I första perioden tillät hemmalaget gästande KTH att gå ifrån till en 0-3-ledning. Resten av matchen blev en jakt från hemmalaget mot ett KTH som imponerade med sitt försvarsspel.

Den andra perioden innehöll två mål och bägge kom från IFK-Klubbor. Först presenterade sig ett av IFK:s amerikanska nyförvärv Braden Smith genom att påpassligt hålla sig framme och raka in en retur. Sedan satte Otto Silfver pucken fram till 2-3 efter fint tryck av hemmalaget.

I den tredje perioden föll sedan bara ett mål och då kom målet som många gånger förut från Robin Englunds klubba. Andreas Karlsson stod för ett mycket fint förspel och serverade Robin öppet mål.

Efter en mållös förlängning gick IFK vinnande ur matchen efter straffar.