DELA

Uwaks första test i ÅU

FOTBOLL. Med fyra spelare borta på landslagsläger kommer Åland United att låna av IFK Mariehamn för att få fullt lag mot IFK Gävle.
Då öppnar tränaren Gary Williams för att ge nyförvärvet Cynthia Uwak chansen från start.
– Det är lite tidigt än, men vi har inget val.
I förra helgen tog Åland United en fin skalp mot danska ligatvåan Fortuna Hjörring (4–1). På söndag väntar ett mindre meriterat motstånd i form av svenska division I-laget IFK Gävle – men å andra sidan saknar ÅU klasspelarna Adelina Engman, Jaana Lyytikäinen och Tiina Saario som är på landslagsläger med Finland på Cypern och Sanna Svensson som befinner sig i La Manga med det svenska U23-landslaget.
– Matchen mot Gävle blir ett utmärkt tillfälle för våra spelare som inte fick så mycket speltid förra helgen att kliva fram och visa upp sig nu. Det är också bra att spelare testas i roller dom inte är vana vid, säger tränaren Gary Williams.
På söndag gör de många bortfallen att nyförvärvet Cynthia Uwak kommer att få chansen från start, även om det enligt Williams är för tidigt för nigerianskan som bara gjort ett par träningspass med laget och som spelade sammantaget tretton minuter i mötena med Linköping och Fortuna Hjörring förra helgen.


Lånar från IFK
– Hon har inte hunnit acklimatisera sig till livet på ön och laget än, såklart, hon har precis anlänt. Men vi har inte så mycket val när vi är så få spelare, säger Gary Williams som har tio utespelare och två målvakter kvar på Åland i helgen.
– Det kommer att bli aktuellt att låna in spelare från IFK Mariehamn för att få in några avbytare. IFK spelar match på lördag, så vi får se hur fräscha spelarna är efter den, men min förhoppning är att ett par spelare förstärker oss mot Gävle.

Oskar Magnusson