DELA
Foto: Ida K Jansson

IFK hockey rustar för ny säsong

ISHOCKEY. IFK Mariehamns A-lag står inför en generationsväxling.
– Den kommer tidigare än vi först hade planerat, förklarar huvudtränare Kenneth ”Kena” Westerback, som ändå hyser stor tilltro till gruppen.
– Men vi har ett minst lika bra lag som förra säsongen.

Om ungefär en månad drar hockeytrean igång.
I dagsläget har IFK Mariehamn 19 spelare till sitt förfogande, varav 16 utespelare.
– Det är inte tillräckligt. Vi behöver åtminstone två spelare till, men helst flera, säger Kenneth Westerback, som i första hand letar efter en back och en anfallare.
Bland spelarna som lämnat finns flera trotjänare och nyckelspelare, till exempel: Andreas Ekman, Alexander Grundström, Dominic Ingström, Sebastian Passell, Andreas Karlsson och Jegor Petrov.
Enligt Westerback har de fyra förstnämnda meddelat att de istället fortsätter i IFK:s B-lag, som huserar i division 4.
– Det är i första hand på grund av tidsbrist. Har man både jobb och familj att tänka på är det kanske inte helt lätt att lägga ner den tid som krävs för att vara med i A-laget, säger Westerback och fortsätter:
– Men vi har ett väldigt nära samarbete med B-laget. Så om, och jag säger om, vi behöver hjälp under säsongen så kan vi säkert få förstärkningar därifrån. Men primärt försöker vi klara oss med den trupp vi har.
Som ett resultat av detta flyttar IFK upp flertalet juniorer, bland annat målvakten Alex Larsson samt utespelarna Milton Willford och Andre Jansson.
– Juniorerna kommer att få mera ansvar i år. Också de som tog steget upp i A-laget redan förra säsongen, säger Westerback.

Läs mera om detta i fredagens Nya Åland.