DELA

USA-äventyret närmar sig

MOTORSPORT. Om en vecka reser Fredrik Fredlund till USA för att tävla i Gainesville.
– Uppladdningen har gått helt okej. Jag bantat ner mig tio kilo men jag hade velat köra mer fysträning också. Tyvärr har jag varit sjukskriven för ett skadat lillfinger, säger han.

Som Nya Åland berättat tidigare har Fredrik Fredlund fått chansen att tävla i Pro Stock Bike i USA i mars.
Charlie och Katie Sullivan på stallet Sullivan Driving INC lånar ut en motorcykel åt ålänningen den 10-13 mars när en tävling hålls i Gainesville Florida.
På onsdag nästa vecka går resan västerut. Fredlund åker tillsammans med Robert Henriksson och Ove Andersson som ingår i hans team när han tävlar i EM-serien.
– De kommer att vara med och jobba. Mitt team och Katies (Sullivans) team kommer att hjälpas åt, det ska bli väldigt intressant.
Fredlund kommer också att ha publikstöd på plats.
– Det är en del ålänningar som ska hyra ett hus i Orlando och komma och titta. Det känns roligt att ha stöd på läktaren. Det kommer ju att vara lite större än vad vi är vana med, ungefär 200.000 åskådare och 520 team som deltar totalt i alla klasser under tävlingen.


Testkör i Palm Beach
Inför USA-resan har Fredlund gått ner tio kilo i vikt vilket betyder att han kan köra lite fortare än annars. Fysträningen har dock inte gått riktigt så bra som han önskat.
– Jag skadade en sträcksena i ett lillfinger så jag har varit sjukskriven för det. Det ska dock inte hindra mig från att köra. Skadan är på den hand jag gasar med så det är bra, det krävs mer finlir med kopplingshandtaget.

Läs mer i papperstidningen.


malin.lundberg@nyan.ax