DELA

United gjorde vad de skulle mot KMF

FOTBOLL. Ett tröttkört KMF Kuopio spelade sin nionde raka bortamatch på Wiklöf Holding Arena i går och kunde inte sätta stopp för Åland United pigga ben.


Åland United hade greppet matchen igenom och slitvargen Natalia Rickne skapade hörnor på rullande band. Efter en halvtimmes spel var högerbacken nära att öppna målprotokollet, men valde märkligt nog att knäa från ett bra nickläge på Mathilda Mörns vänsterhörna. Tre minuter senare fick Gustafsson revansch när hon på en liknande situation forcerade in bollen.
KMF orkade sedan aldrig tillbaka, och efter en briljant framspelning från Natalia Rickne över huvudet på sig själv serverade hon med en kvart kvar att spela Mathilda Mörn ett soprent friläge som den kvicke mittfältaren förvaltade väl med en kall höger yttersida. I slutminuterna dundrade sedan Annica Sjölund bollen i ribban med en påpassligt väntande Mörn i straffområdet som petade in 3–0.
– Vi gör det vi ska men kan så mycket mer och då kan man inte vara riktigt nöjd, säger Natalia Rickne som belönades med Veikkaus guldmedalj.
För United är det nu definitivt klart att man spelar i övre slutserien. Närmast väntar matchledig helg innan hemmamatch mot SCR från Raisio väntar.
ISAC BOMAN