DELA
Foto: Jonas Edsvik

Tung Stagsförlust i Vasa

FOTBOLL. Åland Stags hade bara spelat två matcher i division I inför lördagens bortamatch mot serieledande Vasa. En av Stags två segrar kom på WO häromveckan när Seinäjoki inte fick ihop fullt lag till matchen på Åland.

Men borta mot Vasa visade ålänningarna sitt värde när laget pressade seriesuveränen på deras hemmaplan.

Efter underläge i paus (12–17) kunde Stags gå upp i ledning i andra halvlek, bara för att se Vasa komma tillbaka och avgöra sent. Segersiffrorna skrevs till slut till 33–26.

– Överlag gör vi en bra match. Det var väldigt jämnt där Vasas rutin avgör. De spelade i högsta ligan i fjol och spelarna är mer rutinerade än oss. På givna situationer vet de snabbt hur de ska reagera och det ger dem en fördel, säger Stags tränare Rasmus Basilier.

Vasa hade en avbytare att tillgå i den jämna drabbningen. Åland hade ingen, och dessutom tvingades Englandsförvärvet Freddie Barton att spela halvskadad.

– Han kämpade sig igenom matchen. Vi hade verkligen kunnat vinna över Vasa. Men det blir en annan historia när de kommer till Åland, då ska vi visa dem, säger Rasmus Basilier inför Stags hett efterlängtade hemmapremiär på Vikingavallen den 3 september.

Läs mer i måndagens Nyan