DELA

TPV vann Alandia cup för andra året i rad

FOTBOLL. Under torsdagen spelades finalerna i Alandia cup 2010. För andra året i rad tog Tammerforslaget TPV hem bucklan.
Solen strålade över Wiklöf Holding Arena när finalerna i den 33:e upplagan av Alandia cup hölls i torsdags. Runt 2000 personer, både spelare, tränare och övrig publik, hade tagit sig till arenan som fullkomligt kokade när det var dags att göra upp om medaljerna.
I bronsmatcherna möttes på pojksidan Helsingforslaget FC Kuntu:S och Tusbylaget TuPS:A. På flicksidan Helsingforslaget FC Viikingit och Valkeakoskis Valkeakosken Nappulaliiga. TuPs:A tog hem bronset i pojkklassen efter att Teemu Jäntti hade gjort mål i 21:a minuten, och i flickklassen vann FC Viikingit med 1–0 efter mål av Fanni Falenius.
Även flickornas final blev en målsnål tillställning. Korson Palloseura från Vanda mötte Pallo Pojat Juniorit från Helsingfors och det dröjde in i den andra halvleken innan nollan spräcktes. Då gjorde Korson Palloseuras Pihla Frilander 1–0 för Vandalaget och det resultatet stod sig matchen ut.

Lysande spel
I pojkarnas final bjöds det på fler mål. Spelet var stundvis lysande och som åskådare förvånades man över att spelarna i Tammerforslaget Tamperen Palloveikot och Raumalaget Pallo-Iirot bara var elva år gamla.
I halvtid stod resultatet 1–1 efter att Ekko Koskinen nätat för TPV och Jussi Lemio gjort det samma för Pallo-Iirot. I andra halvlek tog TPV sedan över allt mer och Miko Virtanen blev stor matchhjälte när han satte både 2–1 och 3–1 för sitt lag. Därmed blev TPV mästare i Alandia cup för andra året i rad.

Nöjd arrangör
Thomas Fonsell, föreningschef på IFK Mariehamn, var nöjd med årets turnering.
– Allt har gått strålande bra. Det brukar det göra och det har det gjort i år också.
Fonsell har, trots sina många år i IFK, aldrig varit med i arrangörsgruppen för Alandia cup förut.
– Men allt det som man hört att deltagarna brukar säga har de sagt även i år. Att maten varit god, att allt varit välarrangerat och att det är den bästa turnering de varit på.
Vilket är ditt bästa minne från veckan?
– Det är alla varma ord man fått höra när man tagit farväl av lagen. Det värmer jättemycket när de säger att de vill komma tillbaka igen nästa år. Det gör att varje minut av arbete man lagt ner på det här varit mödan värt.

Malin Lundberg
Foto: Jonas Edsvik

jonas.edsvik@nyan.ax