DELA
Foto: Maria SnellmanNYTT HEM Adelina Engman stortrivs på Västkusten och inleder på söndag sin andra allsvenska säsong med Göteborg FC borta mot Piteå.

Toppad ”Adde” ska ta mer plats

FOTBOLL. När Adelina Engman, 21, lämnade Åland United efter flera framgångsrika säsonger i finska damligan beskrev Göteborg FC:s tränare Stefan Rehn anfallaren som en drömvärvning inför 2015 års säsong.

Utfallet blev mindre drömlikt för Adelina Engman: bara tre mål på 17 spelade matcher, varav tio i startelvan.

– Vårt mål var ju att slåss i toppen och det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, säger ”Adde” som gick från en given startplats i ÅU till ett konkurrensutsatt Göteborg FC.

– Jag snackade inte så mycket med Stefan om att det inte blev så många mål. Jag var förberedd på att det skulle vara mycket svårare att göra mål i allsvenskan än i Finland. Dessutom är konkurrensen hård i laget, och vi var fyra anfallare som slogs om två platser. Gjorde man en dålig match hamnade man på bänken, och situationen är likadan nu.

– På ett sätt är det positivt med konkurrens, att man alltid måste pressa sig och göra sitt bästa. Men ibland är det skönt att ha den tryggheten att veta att man spelar även om man inte alltid är på topp.

Holländska fixstjärnan Manon Melis har lämnat Göteborg för Seattle Reign i den amerikanska högstaligan. Men i stället har klubben värvat in fjolårets skytteligatrea Pauline Hammarlund från Piteå.

Bakom hennes slåss ”Adde” mot Sara Lindén och Rebecka Blomqvist om en plats i tvåmannaanfallet.

Läs mer i torsdagens Nyan