DELA

Tionde raka för FC Åland – vann svängig match

FOTBOLL. Varken underskattning eller ett rött kort kunde stoppa FC Åland.
Jumbolaget Lieto slogs tillbaka med 6–3 i en svängig match.
– Vi gynnades av att de försökte anfalla, säger tränaren Alexander Semenov.
FC Åland fortsätter att ånga på i Rikstrean.
I helgen kom lagets tionde raka seger i serien när tabelljumbon Lieto slogs tillbaka med 6–3 på bortaplan.
En match som de åländska serietvåorna borde vinna på förhand, men FCÅ-tränaren Alexander Semenov varnade ändå sina spelare för underskattning inför matchen.
– Vi hade problem med dem i fjol (seger, 4–3) och det blev lite liknande i år. Vi kommer hit övertygade om att vi är bättre än Lieto, men de kämpar på bra på sin hemmaplan och gör det svårt för oss, säger Semenov.


Lindholm utvisad
FC Ålands situation blev än svårare halvvägs in i första halvlek när Marcus Lindholm visades ut efter ett slag mot en Lietospelare, varpå hemmalaget slog in den efterföljande straffen till 2–2.
– Det var satans hårt med tanke på att det var kamp i straffområdet och anfallaren slog till ”Macke” först. Sen svarar ”Macke” och då ser domaren det. Det var inför en frispark och bollen var inte ens i spel, men domaren sa att det var en ny regel och att man kan döma straff ändå, säger Alexander Semenov.
Trots en man mindre kunde FC Åland gå till pausvila med en 3–2-ledning, och i andra halvlek gjorde man ytterligare tre mål i 6–3-segern. Rezgar Amani stod för fyra av fullträffarna och Daniel Boman för två.

Läs mer i måndagens Nyan!

Oskar Magnusson