Foto: Ida K JanssonTAPP Philip Mantilla, på bilden mot PK-35 tidigare i vinter, spelade hela matchen för ett av skador brandskattat IFK mot Ekenäs i fredags. Det gästande division I-laget vann träningsmatchen med 2-0.

”Tappade konceptet” (IFK-Ekenäs 0–2)

FOTBOLL. På söndag morgon åker IFK Mariehamn till Arlanda för att ta flyget till turkiska Belek och ett veckolångt träningsläger. Sannolikt ett välkommet avbrott i den grå träningsvardagen, och i synnerhet med tanke på fredagskvällens insats i träningsmatchen mot division I-laget Ekenäs.

Efter en positiv IFK-öppning på matchen kunde ändå gästerna ta ledningen efter en halvtimme när Mamadou Konate satte 1–0 bakom Craig Wight i IFK-målet.

Grönvitt kom av sig i sin offensiv efter baklängesmålet, och när ex-IFK:aren Tamas Gruborovics sköt 2–0 i andra halvlek hade inte hemmalaget energi nog för att ta sig tillbaka in i matchen med en halvtimme kvar att spela.

– Det var inte så bra det här. Aldrig kul att förlora, säger IFK-tränaren Peter ”Lundis” Lundberg” om 0–2-förlusten.

Att IFK förlorade mot ett division I-lag var en sak.

Än värre var sättet laget förlorade på, menar Lundberg.

– Vilket motståndet är spelar inte så stor roll, men vår attityd när de får mål är inte bra. Vi gör en bra första halvtimme med bra rörelse och chanser framåt, och samma sak efter paus. Men när de får sina mål så hänger våra spelare med sina huvuden. Efter det blir det mycket en-mot-en och tappat koncept, säger Peter Lundberg.

IFK saknade två målvakter samt sex utespelare med skadekänningar mot Ekenäs, men Peter Lundberg vill inte använda det som en ursäkt för den svaga prestationen.

– Nej, vi hade ändå en bra startelva på benen.