DELA

Tampere Uniteds spel i ligan ytterst osäkert

FOTBOLL. Ligalicenskommittén kom i går fram till att det finns goda grunder att dra in Tampere Uniteds ligalicens. Därmed spelas Tipsligan troligen med tolv lag och tre omgångar 2011.

Först kom beskedet att fotbollsligans förening på ett möte i går bestämt sig för att utesluta Tampere United ur föreningen. Bakgrunden är att Tammerforsklubben tagit emot 300.000 euro från ett singaporianskt bolag som visat sig vara inblandat i fotbollsfusk.
Uteslutningen innebär att TamU går miste om stora ekonomiska bidrag som ligaföreningen annars ger sina medlemsklubbar. Det fick ligalicenskommittén ta i beaktande när de senare på måndagen diskuterade klubbens framtid och om den skulle beviljas lov att spela i Tipsligan 2011.
Enligt Yle kom licenskommittén fram till att det finns goda grunder att dra in den ligalicens man beviljat åt TamU i januari.
– Nu har Tampere United tid till den 26 april att komma med ett genmäle. Säsongspremiären i den inhemska ligan är två dagar senare, den 28 april. Då är det enligt matchprogrammet tänkt att Tampere United skall möta FC Inter på hemmaplan, skriver Yle.
Om TamU blir utan ligalicens innebär det troligtvis att ligan spelas med 12 lag och tre omgångar, då AC Oulu inte heller fått sin ligalicens godkänd.

Läs mer om hur en eventuell treomgångsserie påverkar IFK Mariehamn i Nya Åland i dag.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax