Tabellfemman går Framåt

INNEBANDY. Det var under fjolårets säsong som IF Fram debuterade i det finska seriesystemet i division III, efter att ha tagit över Våscs – som dragit sig ur serien – plats.

Laget åkte ur trean och spelar den här hösten i division IV, och hemma i Baltichallen i lördags kom klubbens efterlängtade fullträff: för första gången vann laget sina båda matcher under en och samma helg.

Ett kontrollerat IF Fram gjorde helt enligt plan i den första matchen mot tabellfemman SBS KM. Matchen var mållös fram till slutskedet av den andra perioden när just Mörn satte 1–0, och tidigt i den tredje perioden ökade Simon Engblom på till 2–0.

Men bara två minuter efter hemmalagets mål kom reduceringen från SBS, och när ett par minuter återstod att spela kvitterade också gästerna – detta trots att IF Fram spelade i numerärt överläge. Men när bara 37 sekunder återstod av matchen lyckades IF Fram ordna fram ett segermål när 15-åringen Anton Sjölund sköt 3–2.

Sedan tog IF Fram med sig den mentala boosten av det sena segermålet och körde över RK Rangers på lördagskvällen med hela 8–1.

Målskyttar var Simon Engblom (2), Fredrik Engström (2), Andreas Jansson, Tommy Lundberg, Lucas Helén och Anton Sjölund.