DELA
Foto: Fredrik TörnroosLYFT Ett breddat NGD har inlett seriespelet fint.

”Betydligt bättre situation”

INNEBANDY. Förra säsongen imponerade NGD och tog sig ända fram till playoff-spel om en division I-plats med en kärntrupp om bara tio spelare.

Förutsättningen för att fortsätta i seriespel den här säsongen var att laget skulle få in åtminstone fem nya spelare. Öppna träningar hölls i våras dit nya spelare bjöds in, och i höst kan NGD mönstra en 16 man stark trupp i damernas division II-serie.

– Det är en betydligt bättre situation den här säsongen, säger tränaren Ramona Hildén.

I helgen blev det tre poäng på de två bortamatcherna i Åbo.

Först ett kryss, 3–3, mot serieledande AFC Campus.

– Vi får vara nöjda med en poäng, även om vi ledde med 3–2. AFC är bra och vi hade problem inledningsvis med deras rörlighet och press, men vi fick ordning på det till slut, säger Ramona Hildén om matchen där Anna Andersson och Emma Öfverström gjorde åländskornas mål, det tredje noterades som ett självmål.

I den andra matchen mot tabelljumbon SalBa var det ingen diskussion. NGD vann med klara 4–0 via mål av Mikaela Lindholm (2), Emma Öfverström och Jennifer Öström.

***

 

För IF Fram i herrarnas division IV går det tyngre.

Fram, som åkte ur division III i våras, föll mot PöU med 1–4 och kryssade mot RunU (3–3) i helgen. Erik Branér gjorde enda målet mot PöU medan Andreas Jansson (2) och spelande tränaren Gustav Mörn svarade för målproduktionen mot RunU.