DELA

Ta ut din drömelva i Tipsligan

FOTBOLL. Nu kan du ta ut din drömelva i Tipsligan med hjälp av Iltalehtis Futispörssi.
Instruktionerna på hemsidan, www.iltalehti.fi/futisporssi, finns på svenska och deltagaravgiften på 2 euro går att betala vis ett sms-meddelande på mobilen.
Nya Åland har nu ett eget lag, givetvis kryddat med några grönvita inslag.

Drömelvan är ett inkört koncept på svenska sidan. Nu har Iltalehti en egen variant kallad Futispörssi.
Detta år finns allting dessutom på svenska och det är enkelt att fixa ett eget lag. Deltagaravgiften på 2 euro går att betala med ett enkelt sms-meddelande. Förstapriset är en Playstation 3 och hemsidan att besöka är: www.iltalehti.fi/futisporssi.

Nyan storhandlade
Det går att handla spelare för totalt 4.000.000 euro. Nya Åland storhandlade för 3.990.000 euro för att svetsa ihop sitt lag. Ett lag har möjlighet att göra 11 byten under säsongens lopp. Så här blev Nyans lag som undertecknad satte ihop.
Målvakt: Mikko Kavén, Tampere United (430.000).
Kommentar: Mästarklubben har ligans bästa målvakt. Onödigt att chansa på denna position.
Backar: Peter Blomberg, IFK Mariehamn (350.000), André Hansell, IFK Mariehamn (380.000), Jonas Portin, FF Jaro (370.000) och Niko Kukka, FC Honka (180.000)
Kommentar: IFK-duon var förra året given i startelvan. Vänsterbacken Hansell har bra offensiva kvaliteter och mittbacken Blomberg kan nog också knoppa in något mål. Jonas Portin är ett jättelöfte och en av Jaros viktigaste försvarare. Niko Kukka är ren utfyllnad för att få råd med bättre offensiv. Räknar inte med att Honka-försvararen får spela många minuter i år.

Popovits kapten
Mittfältare: Mika Nurmela, HJK (390.000), Janne Saarinen, FC Honka (400.000) och Tommy Wirtanen, IFK Mariehamn (355.000)
Kommentar: Nurmela och Saarinen är två av ligans mest rutinerade mittfältare. Räknar kallt med att de presterar även denna säsong. Wirtanen kan bli en bra joker då han mycket väl även kan figurera i det grönvita anfallet.
Anfallare: Valeri Popovits, FC Haka (410.000), Kabba Samura, HJK (360.000), Peter Sjölund, IFK Mariehamn (365.000)
Kommentar: Popovits gör en sällan besviken. ”Tsaren” har även fått kaptensbindeln i Nyans lag. HJK:s nyförvärv Kabba Samura kan bli riktigt het i HJK vid sidan av fjolårets komet Farid Ghazi. Och får ”Sjölle” allting att stämma lär det ramla in poäng. Låt säsongen börja!

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax