Svängigt på WHA – andra raka för IFK. Se höjdpunkter här!

FOTBOLL. Trots en relativt tidig – och rejäl – målvaktsblunder lyckades IFK Mariehamn återigen vända underläge till seger.

Kort efter att IFK:s Marc Nordqvist stått för säsongens dittills kanske främsta målvaktsingripande – en riktigt fin reflexräddning – så stod han för karriärens i särklass största blunder. Utan koll på att TPS-anfallaren Mika Ääritalo lurpassade bakom honom släppte Nordqvist ner bollen på gräset för att sätta igång spelet med fötterna. Ääritalo tog tillfället i akt, snodde åt sig bollen och rullade retfullt enkelt in 0-1 i öppen målbur. Det efter 27 minuters spel.
Nio minuter senare nickade Simon Silverholt in kvitteringen på en hörna, och halvtidsresultatet skrevs därmed till 1-1.

I den andra halvleken satte IFK:s Robin Sid både 2-1 och 3-1 innan Mika Ääritalo reducerade till 3-2 tre minuter före fulltid. TPS var sedan ytterst nära att kvittera till 3-3 i den 89:e minuten men stoppades av en fantastisk reflexräddning signerad Marc Nordqvist.
Segern var IFK:s andra raka och laget har nu samlat på sig sju poäng på sex matcher.