DELA

Superskräll i Pingisligan

BORDTENNIS. Under lördagen spelades den näst sista omgången av Pingisligan i Godbyhallen.

I Serie A tog PeWiKa två nya segrar och toppar tabellen med sina 15 poäng. IF Start tog och Crosskey tog tre poäng var i lördags och står på tolv respektive elva poäng i serien. Inför den avslutande grundserieomgången står det mellan Saltvik och Team Å Boll (4 poäng) samt Ducimus (2 poäng) om vilket lag som tar den fjärde och sista slutspelsplatsen.

The Lions tog två nya segrar i Serie B, och tabellettan har redan nu säkrat en kvalplats till Serie A. TT Team (11 poäng) och Bilcenter (10 poäng) slåss om den andra kvalplatsen när en omgång återstår.

Så långt förutsättningarna. Nu till snackisen.

”Oslagbare” Johan Pettersson, PeWiKa, förlorade för första gången någonsin i Pingisligan när Team Å Bolls Johan Lindholm slog honom med 2–1 i set (11–9 i skiljeset). Segern var visserligen betydelselös, PeWiKa vann lagmatchen mot Team Å Boll med 6–2, men en fjäder i hatten för Linholm som gör sin fjärde säsong i Pingisligan.

– Johan vann andra set med 11–3 efter att jag vunnit första med 11–7. Då tänkte jag att det var kört, han har ju några växlar till att lägga i och det kändes som att han började komma i gång, säger Johan Lindholm som ändå lyckades fullborda skrällen i skiljeset.

– Jag servade mycket på hans backhand, och drog ibland någon boll mot hans forehand. Men man vill helst undvika Johans forehand, för i regel så smäller det bara till då (skratt).

Läs mer i måndagens Nyan