DELA

”Sjukt rolig utmaning”

TRIATHLON. Bordtennisspelaren Marina Donner har börjat testa sina gränser i triathlon.

I helgen genomförde hon en halv Iron Man efter drygt tio timmars kamp, tre punkteringar och ”ett slagfält” i simstarten.

– En sjukt rolig utmaning, säger Donner.
I Öspelsdebuten på Jersey tog bordtennisesset Marina Donner, 32, tre medaljer i mixed (guld), singel (silver) och i lagtävlingen (brons). Inför 2015/16-säsongen bytte hon elitseriespel med Malmö mot division II för herrar med hennes svenska moderklubb Kebnekaise BTK.

Men under sensommaren 2015 började Donner att slå in på en alternativ idrottsväg.

I Käringsund triathlon gjorde hon debut i tävlingssammanhang på sprintdistansen. Efter en träningshöst med större fokus på triathlon än bordtennis kom så det verkliga elddopet den gångna helgen när Marina Donner tog sig an kraftprovet Israman i israeliska Eilat.

”Punka” tre gånger om

Efter tio och en halv timmars slit hade Donner avverkat en halv Iron Man (1,9 km simning–90 km cykel–21 km löpning). Omkring 4 000 deltagare kom till start i Isramans olika tävlingsklasser.

– Det var rena slagfältet i vattnet med så mycket folk på simningen (skratt). Jag är sjukt stolt att jag tog mig i mål trots alla strapatser. Det var tufft mentalt med alla bakslag, och med tanke på att jag tidigare endast simmat 1 kilometer som längst, cyklat 60 kilometer och sprungit milen var det nog en okej prestation, säger Marina Donner.

  Läs mer i tisdagens Nyan