DELA
Foto: Skärmdump Fotbollskanalen

Superettan-back på IFK:s önskelista

FOTBOLL. Enligt svenska Fotbollskanalen har IFK Mariehamn visat intresse för Superettan-backen Kadir Hodzic.
Detta bekräftar klubbdirektör Peter Mattsson för Nya Åland.
– Han är med på listan över potentiella ersättare till Albin Granlund, säger Mattsson.

Som Nya Åland tidigare skrivit söker sig landslagsbacken Albin Granlund utomlands.
– Det är inte jättetroligt att jag spelar kvar i IFK nästa säsong, sade Granlund i Nya Åland den 3 november.
Med anledning av detta söker IFK nu efter potentiella ersättare. Ett av namnen på IFK:s önskelista är, enligt Fotbollskanalen, Norrby IF:s Kadir Hodzic.
– Efter att ha haft ett möte med Albin så lutar det åt att han försvinner. Ingenting är klart, men det är den indikation jag fått, säger Peter Mattsson och fortsätter:
– Därför har vi nu intensifierat jakten på en ersättare och Kadir Hodzic är ett av namnen på vår lista.

Hur lång är listan?

– I och med att vi i första hand söker efter en vänsterfotad ytterback är den inte jättelång. Men om vi inte lyckas knyta till oss någon sådan så utökar vi sökningen till också högerfotade ytterbackar, och då blir listan betydligt längre, säger Mattsson.

Förhandlar inte

Förhandlar ni med Hodzic i dagsläget?

– Nej. Vi har kontaktat hans agent och visat vårt intresse. Men vi har inte kommit så långt att vi förhandlar om något avtal, säger Mattsson.
23-årige Hodzic, som sitter på ett utgående kontrakt, berättar för Fotbollskanalen att han säger sig vara redo för nästa steg i karriären.
– Jag har gjort en bra säsong, så det finns flera klubbar som är intresserade. Sen vill jag inte gå in på några specifika namn, men det är ett kvitto på att jag gjort en bra säsong, säger Hodzic till Fotbollskanalen.
Hodzic har som junior spelat i Elfsborgs U21- och U19-lag. Under säsongen 2017 spelade han 28 Superettan-matcher med Norrby IF.