DELA

Sunday skriver på för IFK – spelar på lördag

FOTBOLL. Ålänningen Tommy Wirtanen möter i morgon sina gamla klubbkamrater i IFK Mariehamn hemma på Behrn Arena i Örebro.
För hans Örebro SK blir det allsvenskt genrep. För IFK blir det en värdemätare på nyförvärvet Ekhiabhi ”Sunday” Okodugha som anländer i dag.
Senast Örebro SK och IFK Mariehamn möttes var i en träningsmatch säsongen 2006. ÖSK, som då spelade i Superettan, utklassade den gången IFK hemma och vann med klara 5–1.
För ÖSK och ålänningen Tommy Wirtanen är träningsmatchen mot IFK den här gången allsvenskt genrep.
Och hemmapubliken på Behrn Arena i Örebro har höga förväntningar på fjolårets allsvenska sexa, som förlorade mot Degerfors i onsdags.
– Det kommer inte vara samma Örebro som spelade mot Degerfors. Då ställde de upp med ett reservlag vad jag har hört. Det Örebro vi kommer att möta borde spela riktigt bra eftersom det är ett lag som ska vara beredd att spela på allsvensk nivå om en vecka. Jag tror det kommer att bli en fanatiskt bra match, säger IFK Mariehamns assisterande tränare Stephen Ward.


IFK framför Haka
För IFK:s del kommer frånvaron i truppen återigen vara påtaglig. Wilhelm Ingves, Jimmy Sundman, Sasha Anttilainen, Johannes Nordström kan fortfarande inte spela.
Patrik Rikama däremot ser ut att vara tillbaka. Och lagom till lördagens match får han sällskap i backlinjen av Ekhiabhi ”Sunday” Okodugha.
Ekhiabhi ”Sunday” Okodugha som provspelade för IFK för ett par veckor sedan, anländer till Åland redan i dag och finns med i truppen mot ÖSK.
Efter provsessionen i IFK fortsatte Sunday vidare till Haka för provspel. Där erbjöds han kontrakt, men tackade nej. Nu berättar Sunday för Nyan att han skriver under sitt kontrakt för IFK så fort klubbdirektören Peter Mattsson är tillbaka från sin semester.
– Jag tittade över båda alternativen och kom fram till att jag skulle få ut mest av mitt spel i IFK. Jag har varit sjuk några dagar men hoppas vara helt återställd till matchen på lördag. Vill tränaren att jag ska spela gör jag gärna det, för att börja spela match direkt ska bli riktigt kul, säger Sunday till Nya Åland.
Nyan har även sökt Mattsson för en kommentar men han har inte gått att nå.

maria.nykvist@nyan.ax