Succéhelgen fullbordad

ISHOCKEY. Tre segrar inom två dygn – och en bragdmedalj.
IFK Mariehamns ishockeyherrar har haft sämre helger.
– Vi är på god väg att bygga upp hockeyn som sport på Åland. Folkets pris är det finaste i mina ögon, säger forwarden Robin Englund.

IFK Mariehamn inledde helgens stenhårda matchande i division III:s fortsättningsserie med att slå tillbaka KTH med 5–2 i Islandia på fredag kväll inför 348 åskådare.
Därefter väntade tidig uppstigning för att hinna med morgonfärjan til Grisslehamn. Därifrån gick färden vidare till Enköping och matchen mot HC Liljan, som blev helgens enda verkliga drama för ålänningarna.
Trots ledning med 3–1 kom hemmalaget tillbaka in i matchen och kvitterade till 3–3 med mindre än en och en halv minut kvar av ordinarie tid.
Men när klockan stod på 18.57 i den tredje perioden lyckades IFK avgöra med en sista kraftansträngning. Målskytt: Robin Englund.

Fyra på tre
– Det var skönt att kunna avgöra, eftersom vi så onödigt hade släppt in dem i matchen, säger Englund om helgens viktigaste fullträff.
Han hade en del att jämföra med.
Mot KTH sköt han det viktiga 4–2-målet i den tredje perioden, och i söndagens 8–5-seger borta mot Hässelby/Kälvesta blev det ytterligare två mål från den Englundska klubban. Totalt fyra mål på tre matcher.