DELA

Stärkt IFK i toppmatch

FOTBOLL. Ligans starkaste försvar brakar samman i kvällens toppmatch på WHA.

Då hoppas IFK:s Jani Lyyski att lagets offensiva skicklighet ska fälla avgörandet mot SJK.

– Vi har mer spetskvalité än dem, säger lagkaptenen.
Ligatrean IFK Mariehamn mot tvåan SJK på WHA i kväll är säsongens hittills tyngsta ligamatch på Åland.

Det är också en match mellan två ramstarka försvar: IFK har släppt in sex mål på tio matcher hittills, medan motsvarande siffra för SJK är fyra. Å andra sidan har laget inte rosat marknaden offensivt då Grönvitt snittar 1,1 mål per match och SJK 1,6.

Men IFK:s Jani Lyyski ser ett åländskt trumfkort i laget vassa offensiva spelare där duon Dever Orgill och Diego Assis tillsammans svarat för sex av målen.

– SJK är en lagmaskin och vi måste göra en jämn match över 90 minuter. Då har vi en bra chans, för vi har lite mer spetskvalité, säger mittbacken.

Trots att så många som sju spelare (i en trupp bestående av sjutton utespelare) har gått skadade i vår har IFK gjort sin näst bästa ligainledning och tagit 19 poäng på tio omgångar. Bara 2012 var laget bättre (20 poäng).

– Vi är täta bakåt och det har gett oss väldigt många poäng. Nu ska vi bara krydda det med lite mål framåt så kan det här bli riktigt bra i slutet av säsongen, säger Lyyski.

Tre tillbaka

Och lagom till toppmötet med SJK i kväll lättar skadeläget: Philip Mantilla, Kristian Kojola och Amos Ekhalie är redo för spel igen.

 

Läs mer i onsdagens Nyan och se inslaget i nyhetssändningen här intill.