DELA
Foto: Joakim Holmström

IFK har gjort klart med ny rehab- och fystränare

FOTBOLL. IFK Mariehamn har hittat en ny rehab- och fystränare – 33-åriga Nils Lindgren.

Tidigare i november meddelade IFK Mariehamn att Kristoffer ”Kricke” Weckström slutar i klubben, efter sex år som rehab- och fystränare.
-Det är en position som kräver mycket arbete och många resor. I och med familjesituationen, med två småbarn där hemma, behöver jag prioritera om lite. Sedan känner jag också att jag vill ha en ny utmaning, testa på någonting nytt helt enkelt, förklarade Weckström i samband med det.
Nu har IFK hittat sin ersättare. Det handlar om Stockholmsbördiga Nils Lindgren, 33. Lindgren har, enligt pressmeddelandet, en gedigen utbildning som fotbollstränare samt en naprapatexamen och dessutom ett flertal utbildningar inom idrottsfysik och liknande.
Avtalet gäller till och med säsongen 2021.
– Jag är oerhört nöjd med att vi nu har hela tränarstaben komplett inför kommande säsong och kan inleda försäsongsträningen med dessa rekryteringar bakom oss. Vi får en fin blandning av kontinuitet och nytänk i tränarstaben inför kommande säsong. Lukas och Nils har jobbat ihop tidigare och det säkerställer att vi vet vad vi får i Nils och att deras samarbete kommer löpa på bra. Vi är riktigt nöjda med den kombination som vi nu har skapat i tränarstaben, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.
Nils Lindgren har tidigare jobbat tillsammans med IFK:s nya huvudtränare Lukas Syberyjski inom AIK:s organisation, åren 2014-2017.

Ledarstab
Lukas Syberyjski (huvudtränare) – 2021
Daniel Norrmén (assisterande tränare) – 2020
Johan Sundman (målvaktstränare) – 2020
Nils Lindgren (rehab- och fystränare) – 2021
Jan-Ove Eriksson (lagledare) – 2020