DELA

Spelarna räddar fortsatt JIK-satsning

FOTBOLL. Jomala IK steg till division IV i Finland – men kostnaderna fick föreningen att överväga spel i svenska division VIII.
Nu kan satsningen räddas av sponsorer och spelarna själva.
– Vi har fått positiva signaler från truppen om att ta ut spelaravgifter, säger ordföranden Mika Nordberg.
Efter att fotbollssektionen i Jomala IK sett över kostnaderna för spel i finska division IV för A-laget som just tagit klivet upp övervägde man att i stället välja det billigare alternativet i svenska division VIII.
Men under ett möte där medlemmar ur styrelsen, spelare och allmänhet diskuterade framtiden fick emellertid det svenska spåret stryka på foten.
– På onsdag (läs: i dag) fattar fotbollssektionen sitt beslut om var vi ska satsa på att spela, och även om jag inte vill gå händelserna i förväg så blir det med 90 procents säkerhet en satsning på fyran i Finland, säger Mika Nordberg som beskriver mötet som konstruktivt även om han själv fick ta emot en del kritik för förslaget om spel i Sverige.
– Det fanns dom som ansåg att kostnadssiffrorna jag angett för spel i Finland var felaktiga. Men det enda jag hade att ta hänsyn till när jag uttalade mig om dom var bokslutssiffrorna för 2010 och 2011, och då såg det ut så.


Läs mer i onsdagens Nya Åland.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax