DELA

Sofia Jansson ny målvakt i PAF Elit

INNEBANDY. PAF Elit:s målvakt Jolanda Gestranius börjar plugga i England efter nyår. Nu har klubben gjort klart med hennes ersättare. Det blir Sofia Jansson, med förflutet i IBK Hammarland och AFC Campus, som tar över målvaktsposten efter att Gestranius lämnat ön.
PAF Elit:s målvakt Jolanda Gestranius meddelade i somras ledningen att hon sökt en utbytesplats i England. Gestranius blev antagen och flyttar till Norwich i mitten av januari där hon förmodligen blir att studera historia.
– Det blev klart för en månad sedan, säger Gestranius som funderat sedan dess.
Hon säger att det blir tungt att lämna gänget.
– Det har varit en naturlig del av vardagen, säger hon om innebandyn.

Jansson spelklar
Gestranius kommer att finnas med i helgen samt i matcherna mot Classic II och SPV på hemmaplan 6-7 januari. PAF Elit är fortsättningsvis utan poäng i division I. För att undvika degradering eller nedflyttningskval krävs nu även att laget börja få turen på sin sida.
– Det skulle vi börja behöva, tycker Gestranius.
PAF Elit har dock snabbt hittat en ersättare till Jolanda. Sofia Jansson är spelklar från och med 15 december och kan alltså spela lördagens bortamatch mot AFC Campus. Jansson har ett förflutet i IBK Hammarland men har även representerat just AFC Campus. I år har Jansson, som går i skola i Åbo, däremot inte spelat några matcher för AFC Campus.
– Nej, det har hon inte, säger PAF Elit:s tränare Patrik Hildén och förklarar att Jansson haft lite skadebekymmer under året.

Till förfogande
Lördagens match mot AFC Campus betyder att serien vänder. I premiären hemma mot Campus blev det förlust med 5-3 efter att gästerna avgjort i sista perioden. Åbolaget har sedan gjort en mycket stabil säsong och ligger fyra i tabellen. På lördag är alltså både Gestranius och Jansson tillgängliga. Två målvakter har inte Hildén haft förfogande till tidigare under året.
– Det är den platsen jag inte haft konkurrens på, säger Hildén.
Trots att PAF Elit inte lyckats ta någon poäng är försprånget upp till närmaste lag inte speciellt stort. FBC Turku är två poäng före och Björneborgslaget Karhut har fyra poäng mera men spelat en match mer än åländskorna.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax