DELA

Sid imponerade mot sitt gamla lag

FOTBOLL. Först satte han det första målet – sedan var han med i förarbetet till det andra.
Robin Sid trivdes i matchen mot sina tidigare lagkamrater.
– I andra halvlek så tröttnade jag helt och hållet, men det var roligt, säger han.

I dag spelade IFK Mariehamn sin första match för säsongen när de tog emot samarbetsklubben Ekenäs IF i Eckeröhallen. En träningsmatch som stundtals hettade till rejält med många tuffa närkamper.
Grönvitt öppnade matchen bäst, och fick också matchen första mål när nyförvärvet Robin Sid petade in 1–0 i den 12:e matchminuten.
– Det var skönt, men jag iddes inte fira alltför mycket den här gången.
Josef (Ibrahim) hade bollen på kanten, och jag visste att den skulle komma in i straffområdet i något skede. Jag löpte dit, sen fick en back foten emellan, jag föll och liggande sköt jag mot målet via deras spelare och in. Inte snyggt, men fortfarande ett mål.


Ekhalie avgjorde
Robin Sid var sedan inblandad i förarbetet till 2–0-målet i den 29:e matchminuten.
Den offensive mittfältaren stack in en passning bakom Ekenäs backlinje och där snappade en djupledslöpande David Ramadingaye upp bollen. Nyförvärvet från MYPA avlossade ett skott som det blev retur på, och den förvaltade Bernardo Ribeiro på bästa sätt.
I början av den andra halvleken satte Ekenässpelaren Fisnik Gerxaliu reduceringen till 2–1 på straff. Men i den 85:e matchminuten fastställde Amos Ekhalie slutresultatet till 3–1 efter en fin passning från Josef Ibrahim.
– I första halvlek tyckte jag att vi spelade bra, och det gick bra för min egen del också. I andra halvlek så tröttnade jag helt och hållet, men det var roligt, säger Robin Sid.


”Trött på kvällarna”
Och IFK-tränaren Pekka Lyyski var nöjd med Robin Sids insats.
– Han är säkert lite trött i kroppen eftersom han har haft lite ryggbesvär innan han kom hit till oss. Och nu har han tränat på ett sätt som är ganska tufft för honom. Men han blir bara bättre och bättre. Han är klok, tänker snabbt, har bra teknik och bra spelförståelse.


Det är trots allt ett stort kliv från division II till ligan. Något som Robin Sid har känt av.
– Jag har märkt att jag är trött på kvällarna. Jag vilar bara och spelar mycket Fifa på Playstation (skratt).

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax