DELA

Sex spelare testar mot ester

FOTBOLL. Samtliga sex testspelare ska spela för IFK Mariehamn under kvällens match mot estniska Kalev.
– Så är tanken så länge inget oförutsett händer, säger tränaren Pekka Lyyski.

Kl 19.00 i kväll är det avspark i träningsmatchen mellan IFK Mariehamn och estniska klubben Kalev. För IFK är mötet med Kalev i första hand en möjlighet att se testspelarna i aktion. På klubbens önskelista står som bekant minst en ytterback och en mittback samt en central mittfältare och en anfallare och under veckan har testspelare anslutit en efter en.
I tisdags kom mittfältaren Hendrik Helmke, i onsdags mittbacken Christian Hain och ytterbacken Petter Digneus och i går anfallaren Gungör Kaya.
– De vi sett hittills har hållit den nivå vi trodde att de skulle hålla. Det betyder att vi vill se dem mer, säger Lyyski.
I dag ansluter ytterligare en mittback – Dario Fossi, och en mittfältare till – Luca Bellisomo. Fossi hinner träna med Grönvitt på förmiddagen medan Bellisomo anländer först till matchen.
Men ska alla ändå spela på kvällen?
– Ja, så är tanken så länge inget oförutsett händer.
Utifrån hur testspelarna presterar i kväll tar ledningen ställning till vilka man vill se igen på söndag. Då möter SIFFK Kalev och även den matchen fungerar som testtillfälle.
– Men när vi bestämmer vem som ska spela med SIFFK har vi också tisdagens ligacupmatch mot Haka i åtanke. I den matchen får vi bara ha två testspelare med. Om inte någon av dem är så bra att vi signar dem redan före det förstås.

Läs mer i fredagens Nya Åland.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax