DELA

Sena hemmamatcher i augusti för IFK

FOTBOLL. Det blir sen starttid och kringarrangemang då IFK möter KooTeePee 4:e augusti. Kotkafansen, som kommer hit med egen båt, får nu chansen att besöka Åland en lördag. Även matchen mot FC Honka får sen starttid för att inte krocka med beachvolleyturneringen Paf Open som då är i full gång.
IFK Mariehamn spelar två av sina hemmamatcher i augusti med sen start. Först är det mötet mot KooTeePee 4 augusti som börjar 20.00. Kotkalaget har under IFK:s tid i ligan begärt att få spela bortamatchen i Mariehamn en lördag.
– Deras fans har alltid kommit med egen båt. De har begärt att få spela en lördag för att kunna få med fler supportrar, förklarar klubbdirektör Peter Mattsson.

Vill inte krocka
Och i år har deras begäran gått igenom. Från IFK:s sida ville man dock ha en senare starttid på matchen.
– Publikmässigt är det sämre att ha en match lördag än söndag för oss. Detta blir ett prov, säger Mattsson.
Tanken är att matchen ska bli lite mer av en happening med kringarrangemang.
– Vi planerar in en artist då också, säger Mattsson.
Även den följande hemmamatchen i augusti, som spelas den 16:e, sker avspark senare än normalt. Först 20.30 blåses mötet med FC Honka igång. Matchens sena start beror på att beachvolleyturneringen Paf Open då är i full gång.
– Vi vill inte krocka med den, förklarar Mattsson.

Kontraktsförslag
Vad gäller den unge kenyanen Amos Ekhalie som visat upp sig för den åländska ligaklubben förväntas det hända saker inom kort då mittfältarens visum snart går ut.
– Vi måste komma till skott ganska snart, säger IFK:s klubbdirektör.
Och klart är att IFK försöker knyta till sig Ekhalie som kan vara en spelare för framtiden. Det som diskuterats är bland annat ett lärlingskontrakt.
– Jag har skickat ett avtalsförslag till hans agent och familj idag, säger Mattsson som hoppas få svar inom denna vecka.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax