Seger och publikrekord för Åland United

DAMLIGAN
ÅLAND UNITED 5
FC UNITED 0
FOTBOLL. Åland United slog både motståndarna och det gamla publikrekordet när man i lördags mötte FC United på WHA. 651 personer såg hemmalaget vinna med klara 5–0.
Bäst på plan var Åland Uniteds Jaana Lyytikäinen som gjorde tre mål.

Bildspel

Det var aldrig något snack om vem som skulle vinna lördagens möte i Damligan mellan Åland United och FC United. Redan efter fyra minuter gjorde Jaana Lyytikäinen 1–0 för Åland United som aldrig gav gästerna från Jakobstad en chans. I matchens 20:e minut träffade FC United visserligen ribban men minuten senare satte Taina Hartikainen Åland Uniteds andra mål för dagen, framspelad av Lyytikäinen.
I den 34:e minuten fick FC United en hörna men återigen vände Åland United spelet och Emma Liljegren kunde göra 3–0 efter en näst intill perfekt kontring. Innan halvleken var slut hann dessutom Lyytikäinen göra sitt andra mål efter att först ha vunnit bollen långt inne på motståndarnas planhalva.
Förutom ribbträffen skedde det mest dramatiska i Åland Uniteds straffområde i den 29:e minuten då målvakten Emelie Karström kolliderade med försvararen Marie Warheid och fick bytas ut till förmån för Maria Rönnbäck.

Avgjort i andra
Om FC United hade ens några förhoppningar om att lyckas vända matchen i den andra halvleken grusades dessa definitivt i den 48:e minuten när Lyytikäinen fullbordade sitt hat trick med ett långskott efter en hörnvariant från Åland Uniteds sida.
Efter 5–0-målet slog hemmalaget av på takten och släppte in FC United i matchen. Ett par chanser lyckades bortalaget visserligen skapa, men närmare en reducering än ett par skott som Rönnbäck räddade kom man aldrig. Närmast ett mål var istället Åland United, men Hartikainen frispark på övertid räddades snyggt av FC Uniteds målvakt Linda Säätelä som såg till att Lyytikäinens mål blev det sista i matchen.